Lakenvelder Haan

Lakenvelder haan klein

For sale / te koop …  €995
Geschilderd met olieverf op een gespannen doek van 90x90cm
Painted with oil on a stretched canvas of 90x90cm

De dag dat ik eindelijk mijn groot schaap gevonden had met de gigantische hoorns, dat was de ook de dag dat ik deze knappe heer zag. Hij stond in het zelfde weitje. Trots zijn kippetjes te beschermen.

 

De Lakenvelder koe kent bijna iedereen denk ik wel. Een zwarte of bruine koe met een wit gedeelte over zijn middel, alsof het lijkt dat hij een wit laken over zijn rug heeft hangen. Dit is dus de versie onder de kippen. Zwarte hals en kop, witte borst en dan weer een zwarte staart. En leiblauwe poten. De zwarte veren hebben een mooie glans.

Ik heb hem vooral op het doek vast gelegd, omdat ik de veren van zijn staart zo sierlijk vond. Van die lange pluimen met een mooie glans erover.

 

lakenvelder haan3

 

lakenvelderhaan2

Wanneer u geïnteresseerd bent in dit schilderij, neem dan contact met mij op. Wereld wijde verzending is mogelijk. Ik verkoop geen prints of reproducties van mijn schilderijen…Het schilderij dat u koopt is het originele  en unieke schilderij
When you are interested in this painting, please contact me. Worldwide shipment is possible… I do not sell any prints or reproductons of my art…. The painting you buy is the  original and unique painting

 

Comments are closed.

error: Content is protected !!