ABOUT

For English click here

Toen mijn man en ik een oude voormalige boerderij hadden gekocht in Brabant en bijna klaar waren met alle verbouwingen, vond ik het tijd dat er een mooi schilderij in de huiskamer moest komen. Een schilderij van een koe. Dit natuurlijk omdat, koeien hier altijd in de stallen hebben gestaan, dus dat is wel zo toepasselijk. Maar vooral ook omdat ik dat één van de mooiste en rustgevende dieren vind. Na een tijdje gezocprofielfoto facebookht te hebben naar een schilderij wat ik mijn gedachten had, besloot ik om het zelf  te proberen….


Ik ben altijd  al creatief bezig geweest, maar schilderen op een doek had ik nog nooit gedaan. Tekenen deed ik vroeger op school wel graag en mijn tekenleraar heeft me toen ook geadviseerd om met dit talent iets  te gaan doen. Maar ik besliste anders en ging een detailhandels opleiding doen.  Ik werkte in een drogisterij,  daarna als dierenartsassistente in een  dierenarts praktijk en uiteindelijk in het bedrijf van mijn man en liet het tekenen voor wat het was.


In 2011 heb ik mijn eerste schilderij geschilderd. En dat heeft me op de één of andere getriggerd. Sinds die dag kon ik niet meer stoppen met schilderen of zelfs niet stoppen met denken aan schilderen. Ik moest nog veel leren, maar besloot dit op mijn eigen manier te doen en niet naar de kunstacademie te gaan. blonde goedIk wist welke stijl ik wilde schilderen en ik wilde geen invloed van anderen hebben ..

Sindsdien schilder ik bijna 24/7 en besloot in 2016 om professioneel kunstenaar te worden.

Ik schilder nu portretten van allerlei dieren en ook mensen. Ik hou ervan om alle kleine details van het dier of de persoon op het doek vast te leggen en veel emotie in mijn kunst over te brengen. Allemaal op een natuurlijke manier .. Mijn favoriete deel om te schilderen zijn de ogen .. Het belangrijkste deel van een portret … het is de ziel

error: Content is protected !!