Vintage girl

Vintage girl

80x100cm, olieverf, prijs op aanvraag

 

Zoals ik al eens eerder vertelde, ik heb mijn fotocamera altijd en overal bij me. Niet zo zeer om foto’s te maken van mensen, maar vooral van dieren. Zo ook de dag dat ik deze dame zag. Ik was met een vriendin aan het genieten van een dagje uit in Aalten tijdens de jaarlijkse Countryfair. Bij 1 van de tentjes zag ik haar… Door het contrast van de dreadlocks en de roos in het haar, de vintage kleding en een gezicht dat voor mij op 1 of andere manier bekend voorkwam, zag ik al helemaal een groot mooi portret voor me.

 

Maar de mensen die mij kennen weten dat ik absoluut niet iemand ben, die zomaar op een vreemde afstapt om even te vragen of ik een paar foto’s van haar mag maken om daar in mijn atelier een portret van te schilderen. Dus na 3x de Countryfair rond gelopen te hebben en mezelf toegesproken te hebben dat ik spijt ga krijgen als ik dit nu niet ga doen, heb ik aan het eind van de dag toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken en “de” vraag gesteld. De brutale hebben de hele wereld zeggen ze wel eens, maar dat blijkt ook wel. Ze vond het helemaal niet erg  en ik heb dus een aantal foto’s van haar kunnen maken.

 

Thuis in mijn atelier ben ik ermee aan de slag gegaan. Wanneer ik met een portret bezig ben neem ik elk detail van die persoon in mij op en toen besefte ik ineens waarom ze mij zo bekend voorkwam. Het is niet omdat ik háár ken, maar omdat ze mij aan iemand doet denken. Ik ben benieuwd of u dat ook hebt. En of we dan aan dezelfde persoon denken.

 

Of ik nog ooit kom te weten wie deze Vintage girl echt is, weet ik niet. Want door al het gedoe ben ik helemaal vergeten te vragen wie ze is en waar ze vandaan komt.  Ik hoop dat ze nog ooit krijgt te zien hoe haar portret uiteindelijk is geworden….

 

Comments are closed.

error: Content is protected !!