Summer (Galgo)

summer

30x30cm, olieverf

Deze lieve Galgo hond heb ik geschilderd ten behoeve van het Galgo Project.  deze organisatie helpt achtergelaten, verwaarloosde en mishandelde Galgo’s in Spanje.

 

Beeldend kunstenares Marga Hendrix heeft me gevraagd om een schilderij te maken voor dit mooie dieren doel. Na het lezen op de website van het Galgo Project, kon ik natuurlijk geen nee zeggen.

Ik heb gekozen voor het schilderen van Summer. Ze was de lieve Galgo hond van 1 van de vrijwilligsters van het Galgo Project. Summer is helaas nog niet zo lang geleden gestorven en word ontzettend gemist. Het is een mooie gedachte dat Summer op deze manier ook nog een beetje haar soortgenoten kan helpen..

 

Van dit schilderij en de schilderijen van een aantal andere kunstenaars heeft Marga wenskaarten laten drukken. De opbrengst van deze wenskaarten gaat naar het Galgo Project.

 

De schilderijen worden ook verkocht en de opbrengst hiervan gaat natuurlijk ook naar het Galgo Project. We hopen hiermee een beetje te helpen om deze bijzondere dieren een beter leven te geven.

 

Tijdens “kerst in de Rozerij” in Stramproy, 2 en 3 december zijn de schilderijen en de wenskaarten te zien en te koop. Ook exposeer ik tijdens deze dagen mijn andere schilderijen.

 

 

 

Comments are closed.