Toen mijn man en ik een oude voormalige boerderij hadden gekocht in Brabant en bijna klaar waren met alle verbouwingen, vond ik het tijd dat er een mooi schilderij in de huiskamer moest komen. Een schilderij van een koe. Dit natuurlijk omdat, koeien hier altijd in de stallen hebben gestaan, dus dat is wel zo toepasselijk. Maar vooral ook omdat ik dat 1 van de mooiste en rustgevende dieren vind. Na een tijdje gezocht te hebben naar een schilderij dat me aansprak, besloot ik om het zelf eens te proberen….

 

Ik ben altijd  al creatief bezig geweest, maar schilderen op een doek had ik nog nooit gedaan. Tekenen deed ik vroeger op school wel graag en mijn tekenleraar heeft me toen ook geadviseerd om daar iets mee te gaan doen. Maar ik besliste anders en ging een detailhandels opleiding doen.  Ik werkte in een drogisterij,  daarna als dierenartsassistente in een  dierenarts praktijk en uiteindelijk in het bedrijf van mijn man en liet het tekenen voor wat het was.

 

In 2011 heb ik dus mijn eerste schilderij geschilderd. En daarmee was het hek van de dam. Sindsdien lees ik alles wat los en vast zit over schilderen en de schilderkunst. Ik houd mijn oren en ogen open , neem alles in me op en probeer van alles uit. Ik ben geen opleiding of cursus gaan volgen, omdat ik het belangrijk vind dat ik alles over het schilderen ontdek op mijn eigen tempo en ook alleen de dingen die mij zelf het meeste aanspreken. Doordat ik geen invloed heb gehad van leraren of leraressen heb ik een geheel eigen stijl kunnen creëren.

 

Mijn eerste schilderij was een koe, maar sindsdien heb ik al heel wat  andere boerderijdieren geschilderd. Kippen, varkens, schapen.. noem maar op. Maar je ontwikkelt je toch steeds verder en ik ben me in verloop van tijd ook steeds meer gaan verdiepen in het schilderen van portretten. Het leuke, maar ook meteen het moeilijkste van het schilderen van portretten is het karakter en de gelijkenis te vangen op het doek. Een oog iets te veel naar rechts en de persoon lijkt er niet meer op. Het geeft dan ook een geweldig gevoel als het weer gelukt is en een hele blije opdrachtgever met het schilderij naar huis gaat.

 

 

error: Content is protected !!